Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik) Uyeoll10

Join the forum, it's quick and easy

Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik) Uyeoll10

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)

    By BiLiNMeZ
    By BiLiNMeZ
    SD Admin
    SD Admin


    Nereden : İstanbul
    Üyelik : 03/09/09
    Mesaj Sayısı : 5443
    Rep Gücü : 38109
    Başarı Sistemi : 11
    Uyarılar : Uyarı Yok
    Yorum : Dikkat: Bu Site Bağımlılık Yapar

    Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik) Empty Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)

    Mesaj tarafından By BiLiNMeZ Çarş. Ekim 21, 2009 2:01 pm

    Yemek : Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)
    Tür : Yumurta Yemekleri
    Mutfak : Genel mutfağı

    MALZEMELER
    750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
    60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
    1 1/2 çay kaşığı tuz
    taze çekilmiş karabiber
    5 yumurta
    1 1/4 litre (5 su bardağı) su
    125 ml (1/2 su bardağı) sirke
    300 gr yoğurt sosu
    1 çay kaşığı kırmızı biber


    HAZIRLANIŞI
    Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın. Üzerinden soğuk su geçirin.
    Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün. Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın. 1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.
    Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın. Yumurtaları poşe edin.
    Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin. Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun. Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.
    Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.

      Forum Saati Cuma Mayıs 17, 2024 1:40 am