Krep graten Uyeoll10

Join the forum, it's quick and easy

Krep graten Uyeoll10

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Krep graten

    By BiLiNMeZ
    By BiLiNMeZ
    SD Admin
    SD Admin


    Nereden : İstanbul
    Üyelik : 03/09/09
    Mesaj Sayısı : 5443
    Rep Gücü : 38064
    Başarı Sistemi : 11
    Uyarılar : Uyarı Yok
    Yorum : Dikkat: Bu Site Bağımlılık Yapar

    Krep graten Empty Krep graten

    Mesaj tarafından By BiLiNMeZ Çarş. Ekim 21, 2009 2:23 pm

    Yemek : Krep graten
    Tür : Yumurta Yemekleri
    Mutfak : Fransız mutfağı

    MALZEMELER
    150 gr un
    250 gr süt
    2 adet yumurta
    az tereyağı
    zeytinyağı
    tuz
    harcı için:
    2 kaşık un
    1/2 lt süt
    100 gr tereyağı
    3 dilim pişmiş salam
    2 adet yumurtanın sarısı
    125 gr taze kaşar
    1 kaşık çiğ krema
    pul biber


    HAZIRLANIŞI
    Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave edin. Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın ancak az zamanınız varsa dinlenme çok da şart değil. Tavayı tereyağı iel yağlayın, sıvı haldeki krep hamurundan iki kaşık dökün. Krebin her iki tarafını da parçalanmamasına dikkat ederek pişirin. Bu şekilde diğer krepleri de hazırlayın. Sıcak kalmalarına dikkat edin. 50 gr teretağı, süt ve un ile beşamel sos hazırlayın. Pişritkten sonra ateşten alın ve çiğ kremayı, çırpılmış iki yumurta sarısını ekleyin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini, ince dilimlenmiş salamı, birer ruram pul biber ve tuzu ekleyin. Her krebin içine bu sosdan bir çorba kaşığı koyun ve kaşıkla iyice yayın. Krepleri yuvarlayın. Isıya dayanıklı cam tepsiye dizin. Üstlerini kızartmak için fırında 2-3 dakika pişirin.

      Forum Saati Perş. Mayıs 02, 2024 2:08 am