Pestil Nasıl Yapılır Uyeoll10

Join the forum, it's quick and easy

Pestil Nasıl Yapılır Uyeoll10

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Pestil Nasıl Yapılır

    By BiLiNMeZ
    By BiLiNMeZ
    SD Admin
    SD Admin


    Nereden : İstanbul
    Üyelik : 03/09/09
    Mesaj Sayısı : 5443
    Rep Gücü : 38025
    Başarı Sistemi : 11
    Uyarılar : Uyarı Yok
    Yorum : Dikkat: Bu Site Bağımlılık Yapar

    Pestil Nasıl Yapılır Empty Pestil Nasıl Yapılır

    Mesaj tarafından By BiLiNMeZ Çarş. Mayıs 12, 2010 8:53 am

    Kara üzümler toplanır, taneleri çöplerinden ayrılır. Üzümler kazana konularak kaynatılırak şıra elde edilir ve süzülür. bir bakraç şıraya yarKara üzümler toplanır, taneleri çöplerinden ayrılır. Üzümler kazana konularak kaynatılırak şıra elde edilir ve süzülür. bir bakraç şıraya yarım kilogram buğday nişastası katılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir. kepçeyle karıştırılarak kıvamını buluncaya kadar çırpılır.
    Sonra evin düz damlarına serilen çarşafların üzerine dükülür. Kevgir ile düzgünce yayılır. oklava ile bulamacın her yana eşit olarak yayılması sağlanır. Üzerine kırılmış kayısı çekirdeği atılır.
    Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır. sonra da yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, ip üzerine serilir. Bir-iki saat bekledikten sonra makasla kare biçiminde kesilir. Üzerine nişasta serpilir ve katlanır. Tenekelere yerleştirilir.

    üzüm pestilinden başka dut pestili, kayısı pestili ve köpük pestili de vardır.

    dut pestili ve köpük pestili de aynı yöntemlerle yapılırım kilogram buğday nişastası katılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir. kepçeyle karıştırılarak kıvamını buluncaya kadar çırpılır.
    Sonra evin düz damlarına serilen çarşafların üzerine dükülür. Kevgir ile düzgünce yayılır. oklava ile bulamacın her yana eşit olarak yayılması sağlanır. Üzerine kırılmış kayısı çekirdeği atılır.
    Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır. sonra da yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, ip üzerine serilir. Bir-iki saat bekledikten sonra makasla kare biçiminde kesilir. Üzerine nişasta serpilir ve katlanır. Tenekelere yerleştirilir.

    üzüm pestilinden başka dut pestili, kayısı pestili ve köpük pestili de vardır.

    dut pestili ve köpük pestili de aynı yöntemlerle yapılır

      Forum Saati Cuma Nis. 19, 2024 10:53 am